طرز تهیه سرکه سیب خانگی و پرخاصیت با 6 روش
طرز تهیه سرکه سیب خانگی
آشنایی با خواص سرکه سیب
۱. طرز تهیه سرکه سیب با نان یا خمیر مایه
- ابتدا سیبها را به خوبی شسته و خشک کنید. سپس هر سیب را ۴ قسمت کرده و دم و هسته آنها را جدا کنید.
- سیبها را داخل یک دبه پلاستیکی بریزید. به نحوی که یک چهارم سر دبه خالی بماند. چون سیبها پس از تخمیر شدن بالا میآیند و باید فضای کافی برای آنها وجود داشته باشد.
- یک قاشق پودر مخمر نانوایی را در مقداری آب ولرم حل کرده و به سیبها اضافه کنید. روش دیگر این است که یک کف دست نان – ترجیحا نان سنگک- روی سیبها بگذارید. این کار به تخمیر سیبها کمک میکند.
- ۷ تا ۸ ماه زمان می برد تا سیبها کاملا تخمیر شوند. در این مدت دبه را در جایی گرم بگذارید و با آن کاری نداشته باشید.
- پس از گذشت این مدت سیب های تخمیر شده را صاف کرده و دوباره مایه صاف شده را داخل ظرفی دیگر برای مدت ۱۵ روز نگهداری کنید. پس از این مدت سرکه سیب آماده مصرف است.
نکته: در این روش مقدار آب استفاده شده فقط به محدود به مقداری است که مایه مخمر را درون آن حل کنیم.
۲. طرز تهیه سرکه سیب با سرکه انگور یا سرکه سیب
- در این روش سیبها را خوب شسته، خشک کرده و به ۴ قسمت تقسیم کنید.
- سیبها را داخل ظرفی مناسب ریخته و نصف ظرف را هم آب بریزید. سپس به ازای هر ۳ کیلو سیب، یک کیلو سرکه باید اضافه کنید. دقت داشته باشید که باز هم باید یک چهارم بالای ظرف برای عمل تخمیر، خالی بماند.
برای این منظور از سرکههای بهداشتی موجود در بازار و یا سرکههای دیگری که خودتان در منزل تهیه کردهاید استفاده کنید. مثل سرکه انگور ، سرکه سیب قبلی و…
- ظرف را در جای گرمی قرار دهید و هفتهای یکبار مواد داخل آن را زیر و رو کنید تا عمل تخمیر سرعت یباد.
- بعد از اینکه مواد داخل دبه کاملا صاف و یکدست شدند و آب بالا آمد، موقع صاف کردن محتویات دبه است.
- مواد را از یک صافی تمیز رد کنید و داخل ظرف جدید برای حدود ۱۵ تا ۲۰ روز استراحت دهید.
بعد از گذشت این مدت سرکه سیب مرغوب خانگی شما آماده مصرف است.
۳.طرز تهیه سرکه سیب با مخمر
- در این روش هم پس از طی مراحل اول، یعنی شستن و خرد کردن سیبها، باید سیبها را توسط چرخ گوشت، پوره کنید.
- به ازای ۴ تا ۵ کیلو سیب چرخ شده، یک تا ۲ قاشق مخمر نانوایی حل شده در نصف لیوان آب ولرم اضافه کنید.
- ظرف را در جایی گرم قرار داده و ۲ تا ۳ هفته صبر کنید تا مرحله الکی شدن طی شود. سپس ۲ تا ۳ هفته دیگر هم زمان لازم است تا مواد ترش شده و به سرکه تبدیل شوند.
- بعد از طی این مراحل لازم است مایه سرکه را صاف کنید و چند هفته دیگر، در گوشهای بگذارید تا کاملا رسیده و آماده مصرف شود
۴. طرز تهیه سرکه سیب با سیب رنده شده
- در این روش باز هم لازم است که سیبها را خوب شسته و خشک کنید. سپس آنها را به ۴ قاچ کرده و هسته و دم آنها را کنار بگذارید.
- در این مرحله، سیبها را چرخ کنید و به ازای هر یک کیلو سیب چرخ شده، یک لیوان سرکه به آن اضافه کنید.
- مواد را داخل ظرفی مناسب ریخته و در جای گرمی بگذارید.
- در این روش حدود ۲ ماه طول میکشد تا سیبها کاملا صاف و یکدست شده و آماده صاف کردن شوند.
- پس از صاف کردن، مایه سرکه را در ظرفی دیگر ریخته و ۱۵ روز دیگر هم صبر میکنیم تا سرکه سیب قابل مصرف شود.
۵. طرز تهیه سرکه سیب با آب
- سیبها را شسته و به ۴ قسمت تقسیم کنید.
- سیبها را به ظرفی پلاستیکی یا لعابی منتقل کنید و به ازای هر یک کیلو سیب، ۱/۵ لیتر (یک و نیم لیتر) آب به آن اضافه کنید.
نکته: اگر از سیبهای مانده و چروکیده استفاده میکنید باید به ازای هر یک کیلو سیب، ۲ لیتر آب به ظرف اضافه کنید.
- مخلوط حاصل را به مدت ۳ تا ۴ روز در جایی گرم قرار داده و هر روز به هم میزنیم.
- سپس مخلوط را به دبهای پلاستیکی منتقل میکنیم تا جایی که یک چهارم سر دبه خالی بماند.
- باز هم لازم است تا به مدت ۴ الی ۵ روز، مواد داخل دبه را به صورت روزانه هم بزنید.
۲۵ تا ۳۰ روز زمان لازم است تا مواد داخل دبه تبدیل به سرکه شوند. یکی از نشانهها این است که سیبها ته نشین شده و مایه سرکه رو میآید. پس از این مدت در ظرف را باز کرده و سرکه را بچشید. اگر مزه مناسبی داشت، مواد داخل دبه را صاف میکنیم تا مایع زلال سرکه حاصل شود.
۶.طرز تهیه سرکه سیب با آب سیب
- سیبها را تمیز شسته و خشک کرده، سپس به ۴ قسمت تقسیم کنید و هستهها و دم آنها را جدا کنید.
- با استفاده از یک آب میوه گیری، آب سیبها را بگیرید. سپس آب سیبها را داخل ظرفی مناسب ریخته و به ازای هر یک کیلو آب سیب، یک لیوان سرکه به آن اضافه کنید.
- ظرف را در جای مناسب و گرمی قرار دهید. پس از ۴۰ روز، سرکه سیب خوش طعم شما آماده است.
همانطور که دیدید این روش نیازی به استفاده از آب یا صاف کردن ندارد. اگر این سرکه برای مدت طولانی نگهداری شود میتوانید به عنوان سرکه مادر از آن استفاده کنید